In De Stad Amersfoort; ZiP Partners helpt bedrijven

Iedere reorganisatie van je bedrijf, biedt overwinningen en kansen. Deze moeilijke stap  kan je veel verder helpen als je de juiste keuzes maakt. Belangrijkste is volgens Saskia Schlaghecke van ZiP Partners dat je zicht hebt op waar je in de toekomst met je onderneming heen wilt.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Saskia Schlaghecke kijkt ook naar de menselijke kant in een reorganisatie

Een bijdrage van Arnoud J Spaaij, De Stad Amersfoort

De begeleiding en het advies bij een reorganisatie is een specialisatie van ZiP Partners. „Tijdens mijn werk als advocaat arbeidsrecht studeerde ik voor organisatieadviseur. Bij organisatieadvies kijk je met de ondernemer vooruit, terwijl je bij het arbeidsrecht pas wordt ingeschakeld als samenwerken eigenlijk niet goed meer mogelijk is. In maart tweeduizendtwintig werden twee grote organisatieadvies-opdrachten wegens corona stopgezet.” Schlaghecke wilde haar ervaring en kundigheid inzetten om bedrijven te helpen bij verschillende soorten reorganisatieprocessen. „Ik zag dit als dé kans om een nieuwe weg in te slaan en  het ‘beste van beide werelden bij elkaar te brengen,” onderbouwt ze haar motivatie. Met nog zes experts, ieder met een eigen specialisatie startte ze vorig jaar ZiP Partners. Naast reorganisaties begeleiden zij overnames en organisatieontwikkeltrajecten van begin tot het eind. Na deze trajecten blijft ZiP Partners betrokken bij diverse organisatievraagstukken en voor het arbeidsrecht.

VERTROUWEN
De begeleiding die ZiP Partners kan doen bij reorganisatie is divers. „Zélfs bij een vijf voor twaalf-reorganisatie kijken we echt naar de wenselijke toekomstige situatie. De vraag is ‘Waar wil je over en paar jaar staan met je bedrijf?’ en dan kijken we met open blik naar de positie van iedere betrokkene. Natuurlijk denk ik zakelijk maar ben ook een mensenmens. Als je als directie moet ingrijpen en mensen moet ontslaan, dan is dat voor alle betrokkenen een emotionele ervaring. Daarom moet je als adviseur de ondernemer goed aanvoelen zodat er openheid en vertrouwen ontstaat. Dat is de basis voor een succesvol reorganisatieplan. Reorganiseren betekent overigens lang niet altijd mensen ontslaan. Soms worden mensen begeleid naar een nieuwe functie en krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen in de nieuwe situatie. Andere vormen van reorganiseren zijn het gedeeltelijk afbouwen van een organisatie richting overname of doorstart, maar ook teamontwikkeling en coaching valt onder reorganiseren.”

DOORGROEIEN
Door de coronapandemie is de druk op het bedrijfsleven enorm. De NOW-regeling houdt bedrijven momenteel overeind, maar hoe straks op eigen kracht verder? Schlaghecke: „Ik wil bedrijven nu uitdagen om na te denken over de toekomst. Hoe blijven we succesvol? Wat vraagt deze veranderende wereld? Wie is nodig in het team? Is er voldoende energie en enthousiasme? Het is goed om niet te wachten dit soort vragen te stellen tot de geldpot is uitgeput.”

ZiP Partners richt zich op bedrijven tussen de 20 en 200 werknemers. Dat kan in alle sectoren van het bedrijfsleven zijn. „Al is het zeker zo dat er in bepaalde branches op dit moment meer klappen vallen, ik verwacht dat dit ook in andere branches een sneeuwbaleffect gaat brengen. Dus ook zíj zullen plannen vooruit moeten maken.”

ZiP Partners – Amersfoort
Mr. Saskia Schlaghecke

www.zippartners.nl | 06 5135 6650

 

Lees het artikel in De Stad Amersfoort van 3 februari 2021

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen

CONTENT XL-POTLOOD

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Saskia Schlaghecke van ZiP Partners.

Lees meer

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners!

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners! Overal waar mensen samenwerken zijn conflicten, maar soms lukt het niet om een conflict zelf uit de wereld te helpen. Saskia Schlaghecke biedt bij ZiP Partners vanaf heden ‘conflictoplossing’ als dienstverlening aan en ondersteunt klanten bij het vinden van een nieuwe manier van samenwerken om terugkerend…

Lees meer

Een reorganisatie zoals bij Philips?

Een reorganisatie zoals bij Philips? Reorganiseren zoals Philips? Ook bij MKB reorganisaties zijn gelijkenissen. Bekijk het interview op RTL-Z en lees onze blog. Vandaag gaf ik een kort interview voor RTL-Z over de reorganisatie bij Philips. Waarom ze de vraag aan ZiP Partners voorlegden? Tenslotte reorganiseert ZiP Partners vooral bij MKB. En toch zijn er…

Lees meer