Reorganiseren met resultaat

Redenen om te reorganiseren zijn er legio: een nieuwe manier van organiseren, kostenreductie of juist meer efficiency. Tijdig starten biedt meer ruimte om te ontdekken welke stappen je wilt zetten. Maar natuurlijk kan het ook vijf voor twaalf zijn en willen we snel schakelen. Bij elke reorganisatie is het de kunst om draagvlak te creëren en iedereen mee te nemen in de verandering.

Reorganiseren

Als ondernemer zoek je naar manieren om je organisatie te optimaliseren. ZiP Partners zorgt voor organisatieverbetering bij reorganisatie.

Eerst gaan wij op zoek naar de motivatie om te reorganiseren. Wat speelt er nu binnen de organisatie? Wat moet er na de reorganisatie anders, beter gaan? Wat is voor jou de meest ideale uitkomst? Is er sprake van een lastige financiële situatie, wil je werkzaamheden gaan uitbesteden of wil je vanwege organisatorische of technologische veranderingen reorganiseren? Is het nodig dat je van mensen afscheid neemt of kan je – na herstructurering – met het zelfde team verder?

Samen maken we een plan. Omdat alles binnen een organisatie met elkaar in verbinding staat, heeft elke actie uiteenlopende gevolgen. We werken dan ook vanuit meerdere specialismen om de gevolgen voor jou op alle vlakken zichtbaar te maken en er oplossingen voor te bieden.

Bij de uitvoering begeleiden wij het hele proces. Het gaat om persoonlijke aandacht. Wanneer de reorganisatie arbeidsrechtelijke consequenties heeft, voeren onze juristen het werk soepel uit. Ondertussen investeren we in de medewerkers om iedereen te helpen om ‘flow’ te vinden in een bestaande of een nieuwe functie. We zetten bijvoorbeeld teamcoaching, workshops en trainingen in om de samenwerking een stap vooruit te brengen. Ook kunnen we je handreikingen doen om zelf je medewerkers te begeleiden in deze periode van verandering.

Vijf-voor-twaalf-reorganisatie

Het is vijf voor twaalf en je moet snel beslissen en handelen om te overleven. Van nature kijken we met een strategisch oog naar jouw reorganisatie en houden hierbij de kosten extra in de gaten. Dus heb je een arbeidsrechtjurist nodig die het vak goed in de vingers heeft. Wij begeleiden de reorganisatie zodanig dat jij en je medewerkers vertrouwen krijgen in een toekomstbestendige organisatie.

Verder praten over hoe wij resultaat boeken bij reorganisaties?

Aanpak

MEET & GREET
Klaar voor de start

Ontdekken

Verbinden

Verbeteren

Testimonial

Stef Bruins

Een van de moeilijkste zaken die op het pad kunnen komen van een ondernemer is een drastische reorganisatie. Een heftig proces waar men niet voor heeft geleerd.

Het bijna letterlijk snijden in de eigen onderneming is een loodzware taak.
Ik heb Saskia leren kennen als een zeer daadkrachtig persoon, op het moment dat mijn onderneming door de crises een reorganisatie moest ondergaan.
Niet alleen haar vakkennis op juridisch gebied viel mij op maar ook de menselijke kant en benadering. Een vakvrouw pur sang, lettend op ieder detail, zonder afstandelijk of bureaucratisch te worden.

Mogelijk ook interessant

CONTENT XL-POTLOOD

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Saskia Schlaghecke van ZiP Partners.

Lees meer

Expertises

Arbeidsrecht

Schuring met werknemers? Loop jij daar ook op leeg? Grote kans dat het hier om arbeidsrechtelijke issues gaat. Het goede nieuws? De juristen van ZiP krijgen juist energie van dit soort vraagstukken.

Lees meer

Organisatieontwikkeling

Individuele prestaties én samenwerking? Het kan vaak beter. Zijn de doelen helder, of worden die niet gehaald? Zullen wij eens kijken wat jouw mensen écht motiveert?

Lees meer
Meer expertises