Een reorganisatie zoals bij Philips?

Reorganiseren zoals Philips? Ook bij MKB reorganisaties zijn gelijkenissen. Bekijk het interview op RTL-Z en lees onze blog.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Vandaag gaf ik een kort interview voor RTL-Z over de reorganisatie bij Philips.

Waarom ze de vraag aan ZiP Partners voorlegden? Tenslotte reorganiseert ZiP Partners vooral bij MKB. En toch zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Zo zijn de regels voor ontslag van personeel steeds hetzelfde. Of je nu een mammoetbedrijf als Philips hebt, een midden bedrijf of drie werknemers in loondienst.

Als organisatieadviseur en jurist arbeidsrecht begeleiden we vanuit ZiP Partners verschillende reorganisatie. Groot, klein, mét ontslag voor werknemers, zonder ontslag. Met of zonder vakbonden en ondernemingsraden. Of er nu sprake is van financiële noodzaak, werkvermindering of technologische veranderingen, de manier waarop je in een reorganisatie met het personeel omgaat, blijft gelijk.

Ongeacht de grootte van de reorganisatie, het vraagt steeds een zeer goede voorbereiding. Hoe moet de organisatie straks zijn ingericht om toekomstbestendig te blijven? In welke functiegroepen vallen ontslagen? Is er passend werk voorhanden?

Het échte maatwerk zit ‘m in de strategie. Het verhaal is altijd anders. Dit maakt ons werk boeiend. We richten de reorganisatie zó in dat het aansluit bij jullie verhaal. Bij jullie toekomstbeeld van het bedrijf. En we zorgen dat het juridisch klopt. Van A tot ZiP!

Ook reorganisatieplannen?

Ik geef je graag voorbeelden van hoe het kan. Bekijk ook ons filmpje van RTL-Z.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen

CONTENT XL-POTLOOD

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Saskia Schlaghecke van ZiP Partners.

Lees meer

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners!

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners! Overal waar mensen samenwerken zijn conflicten, maar soms lukt het niet om een conflict zelf uit de wereld te helpen. Saskia Schlaghecke biedt bij ZiP Partners vanaf heden ‘conflictoplossing’ als dienstverlening aan en ondersteunt klanten bij het vinden van een nieuwe manier van samenwerken om terugkerend…

Lees meer

Een reorganisatie zoals bij Philips?

Een reorganisatie zoals bij Philips? Reorganiseren zoals Philips? Ook bij MKB reorganisaties zijn gelijkenissen. Bekijk het interview op RTL-Z en lees onze blog. Vandaag gaf ik een kort interview voor RTL-Z over de reorganisatie bij Philips. Waarom ze de vraag aan ZiP Partners voorlegden? Tenslotte reorganiseert ZiP Partners vooral bij MKB. En toch zijn er…

Lees meer