De 5 voor 12 reorganisatie

Als ondernemer zit je er financieel bovenop. Zo weet je bijvoorbeeld hoeveel maanden je het nog met je reserves kunt uitzingen voordat je de salarissen niet meer kunt betalen. Je hebt je financiële man al opdracht gegeven om betalingen aan leveranciers uit te stellen en jullie hebben intussen bekeken of er extra krediet bij de bank te regelen is. Nul op rekest. Wat nu?

Saskia Schlaghecke

Organisatieadviseur en jurist arbeidsrecht

Als er geen reserves meer zijn – en daarmee beperkte financiële middelen – zijn er nog maar enkele opties. Of je vraagt je faillissement aan, maar dat is de afslag die je liever mist. Alternatief is flink snijden in de kosten. Dat laatste kan een geluk bij een ongeluk zijn. Daarbij kan ZIP je namelijk uitstekend helpen!

Reddingsboei

Wij noemen dit een ‘5 voor 12 reorganisatie’. Onze aanpak blijkt dé reddingsboei voor veel organisaties. Tijd is je grootste vijand. Er moeten snel de juiste keuzes gemaakt worden. Je persoonlijke betrokkenheid is immens. Maar waarom vergroot onze samenwerking de kans op succes?

Zuurstof

Om te beginnen kijken we objectiever. Met jou maken we een plan van aanpak om de kracht in je organisatie te houden. Is er een ondernemingsraad of PV bij de reorganisatie betrokken? Zijn er vakbonden in het spel? Jij weet als de beste welke functies en rollen er minimaal overeind moeten blijven om succesvol verder te kunnen. We snoeien louter loof om de rest van het bos zuurstof te geven. Idealiter hoeft er minder dan 25% van de medewerkers uit. Zijn dat er tegelijk minder dan 20, dan laveren we soepel door de beleidsregels van het UWV.

Ontslagregels

We volgen de juridische regels voor ontslag. Het gaat dan om een afspiegeling binnen functiegroepen en per leeftijdscategorie. We zorgen dat die ene voor jou onmisbare werknemer binnenboord blijft. Zie het zo dat wij de regels zo plooien dat we uitkomen waar jij wilt. Wij kennen de manoeuvreerruimte en passen deze creatief toe.

Extra financiële hulp

Wanneer we weten welke werknemers voor vertrek in aanmerking komen, maken we het financiële plaatje. Wij kunnen dan exact vertellen wat jouw kosten aan ontslagvergoedingen zullen zijn, of je voor een overbruggingsregeling in aanmerking kunt komen en wanneer jij de reorganisatie hebt terugverdiend. Als het nodig is, kijken onze financiële adviseurs mee. Ze zijn behendig in het aantrekken van extern geld en investeerders.

ZiP vindt het de uitdaging om de ‘argumentatie’ samen met jou waterdicht te krijgen. Op deze manier hebben we het UWV meestal niet meer nodig en komen we er rechtstreeks met de werknemers wel uit. Lijkt je dat zo tegen twaalven de beste oplossing? Wij helpen je van A tot ZiP!

Saskia Schlaghecke

Organisatieadviseur en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen

Student commerciële economie gezocht.

Commerciële bijbaan voor student commerciële economie Ben je student of ken je een student. ZiP Partners heeft een leuke bijbaan voor naast je studie. We geven onze klanten advies bij reorganisaties, overnames en organisatieontwikkeling. Om nóg meer leuke opdrachten binnen te halen, zijn we op zoek naar een derdejaars student, bij voorkeur in een commerciële…

Lees meer

In De Stad Amersfoort; ZiP Partners helpt bedrijven

In De Stad Amersfoort; ZiP Partners helpt bedrijven Iedere reorganisatie van je bedrijf, biedt overwinningen en kansen. Deze moeilijke stap  kan je veel verder helpen als je de juiste keuzes maakt. Belangrijkste is volgens Saskia Schlaghecke van ZiP Partners dat je zicht hebt op waar je in de toekomst met je onderneming heen wilt. Saskia…

Lees meer

Kies je voor vrijwaring of heb je garantie tot het hek?

Kies je voor vrijwaring of heb je garantie tot het hek? Een bedrijfsovername is niet zomaar iets. Het is een moment dat je je leven niet meer vergeet. En helemaal als er niet goed gekeken wordt naar het hele proces. Voor een geslaagde overname weet ZiP Partners hoe belangrijk het is om – naast cijfers…

Lees meer

Trek geen overhaaste conclusie

Waarschuwingssignaal: Trek geen overhaaste conclusie; bekijk eerst al je opties! Ga jij financieel ook een spannend najaar tegemoet?  Voor veel bedrijven komt de bodem van de reservepot in zicht. En wat nu? Ga je (nog) meer geld in de organisatie stoppen? Of denk je aan het staken van de onderneming? Dan is dit hét moment…

Lees meer