Arbeidsrecht
Voor arbeidsrecht loopt niet iedere ondernemer warm. De juristen van ZiP krijgen juist energie van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Daarom zijn wij specialisten op dit gebied en ontlasten wij jou waar dat kan. Wil jij ook een goede nachtrust? Lees dan hieronder hoe wij het arbeidsrecht aanpakken.
Ontslagrecht
Een groot deel van het arbeidsrecht gaat over het ontslaan van werknemers. Vaak komen werkgevers pas naar ons toe als de verhoudingen al flink verstoord zijn. Er zijn over en weer irritaties geweest, gesprekken gevoerd, maar er is weinig veranderd. Behalve de sfeer waarschijnlijk; die is grimmiger geworden. In veel gevallen is er weinig op papier gezet. Dat begrijpen wij volledig. Veel advocaten vinden het lastig als er geen dossier opgebouwd is. Logisch, want het drukmiddel van de rechter ben je kwijt. We vinden het een uitdaging om ook zonder een goed dossier overeenstemming te bereiken. Als er aan beide zijden goede juristen zijn én er staan geen hardnekkige principes op het spel, dan kom je er onderling wel uit, is onze ervaring. Je bent dan per saldo goedkoper uit dan mét dossier. Want het opbouwen van een goed dossier kost enkele maandsalarissen. Die besparen we je liever als wij jou mogen ondersteunen!
Ziekte
Jammer genoeg vluchten werknemers vaak in ziekte als er een conflict op de werkvloer is. Maar hoe ga je hier verstandig mee om? Wij weten wat je als werkgever verplicht bent, maar ook wat je van een zieke werknemer kan verwachten. En is er een onderliggend geschil, dan laten we de zieke werknemer inzien dat de situatie het ‘ziek-zijn’ alleen maar in stand houdt. Al heel wat arbeidsverhoudingen hebben we met tact en één enkel goed gesprek weten te beëindigen.
Arbeidsvoorwaarden
Wanneer de organisatie wat groter is, kiezen wij voor goed opgestelde arbeidsvoorwaarden. Dat vraagt eerst wat afstemming, maar zorgt dat je het voor al je werknemer ineens goed geregeld hebt. Samen met jou bekijken we welke arbeidsvoorwaarden jij voor je werknemers wilt regelen. Denk aan vaste of variabele beloningen, vakantiedagen, onkosten, leaseregelingen, noem maar op. Ook kennen wij het belang van een goed ‘eenzijdig wijzigingsbeding’, waardoor jij als werkgever zo nodig onder voorwaarden zónder instemming van de werknemers arbeidsvoorwaarden kan wijzigen. Naast het opstellen zijn wij ook handig in het harmoniseren. Er geeft niets zo veel irritatie en ruis als diverse groepen werknemers met verschillende regelingen. Overigens kunnen wij je ook adviseren als het bijvoorbeeld om twee verschillende CAO’s gaat. En we begeleiden je in tactische gesprekken met ondernemingsraden en vakbonden. Die heb je liever mee dan tegen.
Arbeidsovereenkomst en bijzondere bedingen
Voor verschillende manieren van samenwerken met personeel, kunnen wij alle contracten opstellen. Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, onbepaalde tijd, nul-urencontracten: wij weten welke bepalingen we in welke gevallen kunnen opnemen. Concurrentiebedingen, relatiebedingen, anti-ronselbedingen, geheimhoudingsbedingen of tussentijdse opzegbedingen? Jij vraagt, wij draaien!
ZZP’ers
ZZP’ers en opdrachtgevers willen niet dat ZZP-ers als werknemer worden aangemerkt. Maar contractueel kan dit een mijnenveld zijn. Wij voorkomen schijnzelfstandigheid. En hoe je een ZZP’er qua concurrentie en relaties binnen de lijnen houdt.
Jij wilt vooral ondernemen, en dat kan. Met drie juristen ondersteunen wij je bij vrijwel alle arbeidsrechtelijke aangelegenheden. We zijn een kei in handig manoeuvreren, ware meesters in onderhandelen en we weten exact hoe rechters denken. Met in totaal meer dan 60 jaar werkervaring, verzekeren wij je van een goede nachtrust.