Is dit alles?

Je hebt de eerste shock van Corona al lang achter de rug. Jij en je team hebben zich een weg gebaand in het digitaal thuiswerken. Je hebt de omzetten van de afgelopen maanden zien verdampen, maar je kosten lopen doodleuk door. Maar wat nu? Heb jij al een strak plan waarmee jouw organisatie overleeft en in 2021 weer opveert? De eerste financiële vangnetten zijn waarschijnlijk uitgerold, maar missen het perspectief dat je zoekt. Langzaamaan pakken zich boven je hoofd donderwolken samen. Dat liedje van Doe Maar raast als een mantra door je hoofd; je zoekt iets meer, je weet alleen niet waar

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Zie jij dreigende toekomstscenario’s op je afkomen? Voel jij met de dag verder in de hoek gedreven? Dan is het nú tijd om te onderzoeken wat de afgelopen periode met je organisatie en je wendbaarheid heeft gedaan. Wacht niet met het maken van herstelplannen:

  • Wat is je verwachting voor de liquiditeit van je organisatie als klanten wanbetalers blijken te worden?
  • Hoe zorg je dat de omzet zo snel mogelijk weer stijgt?
  • En hoe ga je verder met je personele bezetting? Is er voor iedereen voldoende werk? Is jouw pand klaar voor 1,5 meterproductie? En kunnen mensen op langere termijn digitaal en vanuit huis effectief werken?
  • Wat gebeurt er met de vraag naar jouw product of dienst?
  • Hoe zorg je dat je het businessmodel van de organisatie snel aanpast aan de nieuwe vraag?

ZiP helpt! Samen met jou bekijken we wat er nodig is aan de kostenkant én aan de omzetkant. Is er een kostenreductie of heroriëntatie nodig? Wij helpen je snel en goed reorganiseren. We zijn creatieve meedenkers als het gaat om het afstoten van bedrijfsonderdelen of juist het strategisch aankopen ervan. Juist in deze tijden liggen er kansen. En ook als het gaat om efficiency persen we de laatste druppel er uit.

ZiP heeft alle deskundigen in huis om jouw organisatie te revitaliseren. We kijken door alle portefeuilles heen en komen met de beste oplossing. In één stop. Bijvoorbeeld met een organisatieadviseur, een financieel adviseur, een bemiddelaar voor het aantrekken van liquide middelen én met doorgewinterde ondernemings- en arbeidsrechtjuristen die ervoor zorgen dat je in 2021 terug bent van nooit weggeweest.

We zijn nu net een stuk in 13 delen
Aan het einde zijn we allemaal de klos
En leven trouw het leven van zovelen
Ik wil iets meer, ik wil een beetje los

Ben jij allang niet meer zo blij als toen? Nou ga dan even zitten, we willen met je praten. Niets om van te schrikken. Even sparren. Kijken of je niets tekort komt. Wij hebben alles! Jij houdt de regie.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen