Waarschuwingssignaal: Trek geen overhaaste conclusie; bekijk eerst al je opties!

Ga jij financieel ook een spannend najaar tegemoet?  Voor veel bedrijven komt de bodem van de reservepot in zicht. En wat nu? Ga je (nog) meer geld in de organisatie stoppen? Of denk je aan het staken van de onderneming? Dan is dit hét moment om eerst al je mogelijkheden inzichtelijk te maken en te denken in drastische en onorthodoxe scenario’s.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Wat zijn je opties

Officiële instanties geven waarschuwingssignalen. De KvK adviseert ondernemers deze week  om tijdig na te denken om met ondernemen te stoppen. Een nachtmerrie voor ondernemers die hun bedrijf met passie en hard werken hebben opgebouwd.
Natuurlijk heeft de KvK een punt. Als ondernemer ben je optimistisch gestemd en zie je vooral de kansen en mogelijkheden. Hierdoor zijn veel ondernemers vergaand bereid om te blijven investeren en geld aan te trekken, misschien zelfs tegen beter weten in.

Maar tegelijkertijd hebben dergelijke alarmbellen het onbedoelde effect dat je wellicht te snel overhaaste conclusies trekt. ZiP Partners geeft zodoende het volgende waarschuwingssignaal: trek geen overhaaste conclusies, bekijk eerst al je opties! Ondernemen in crisistijd gaat namelijk over het hebben van opties en maken van de beste keuzes. Stoppen is altijd nog een optie. Reorganiseren en snijden in kosten, het afstoten van een bedrijfsonderdeel of misschien wel een bedrijfsovername zijn soms betere opties.

Spiegelen

Bij ZiP Partners kijken we met een open blik naar jouw bedrijf en maken we alle opties inzichtelijk. Juist in het begeleiden van dit denkproces zijn wij gespecialiseerd. Met alle experts op juridisch, financieel en organisatiegebied kunnen wij jou helpen. We zijn de spiegel voor jouw onderneming. Onze financiële mensen weten als de beste wanneer stoppen de enige optie nog is. Maar ook wanneer andere opties kansrijk zijn. En is de eindconclusie stoppen? Dan begeleidt ZiP Partners dit proces zodanig dat jij als ondernemer zo ongeschonden mogelijk uit de strijd komt.

Wil je meer weten over hoe ZiP Partners jouw bedrijf kan helpen? Neem contact op met Stefan Alink of Saskia Schlaghecke. We helpen je graag verder.

Saskia Schlaghecke

(Re)organisatieadviseur, mediator (ADR-register) en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen

CONTENT XL-POTLOOD

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Saskia Schlaghecke van ZiP Partners.

Lees meer

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners!

Saskia schlaghecke slaat nieuwe weg in met zip partners! Overal waar mensen samenwerken zijn conflicten, maar soms lukt het niet om een conflict zelf uit de wereld te helpen. Saskia Schlaghecke biedt bij ZiP Partners vanaf heden ‘conflictoplossing’ als dienstverlening aan en ondersteunt klanten bij het vinden van een nieuwe manier van samenwerken om terugkerend…

Lees meer

Een reorganisatie zoals bij Philips?

Een reorganisatie zoals bij Philips? Reorganiseren zoals Philips? Ook bij MKB reorganisaties zijn gelijkenissen. Bekijk het interview op RTL-Z en lees onze blog. Vandaag gaf ik een kort interview voor RTL-Z over de reorganisatie bij Philips. Waarom ze de vraag aan ZiP Partners voorlegden? Tenslotte reorganiseert ZiP Partners vooral bij MKB. En toch zijn er…

Lees meer