Waarschuwingssignaal: Trek geen overhaaste conclusie; bekijk eerst al je opties!

Ga jij financieel ook een spannend najaar tegemoet?  Voor veel bedrijven komt de bodem van de reservepot in zicht. En wat nu? Ga je (nog) meer geld in de organisatie stoppen? Of denk je aan het staken van de onderneming? Dan is dit hét moment om eerst al je mogelijkheden inzichtelijk te maken en te denken in drastische en onorthodoxe scenario’s.

Saskia Schlaghecke

Organisatieadviseur en jurist arbeidsrecht

Wat zijn je opties

Officiële instanties geven waarschuwingssignalen. De KvK adviseert ondernemers deze week  om tijdig na te denken om met ondernemen te stoppen. Een nachtmerrie voor ondernemers die hun bedrijf met passie en hard werken hebben opgebouwd.
Natuurlijk heeft de KvK een punt. Als ondernemer ben je optimistisch gestemd en zie je vooral de kansen en mogelijkheden. Hierdoor zijn veel ondernemers vergaand bereid om te blijven investeren en geld aan te trekken, misschien zelfs tegen beter weten in.

Maar tegelijkertijd hebben dergelijke alarmbellen het onbedoelde effect dat je wellicht te snel overhaaste conclusies trekt. ZiP Partners geeft zodoende het volgende waarschuwingssignaal: trek geen overhaaste conclusies, bekijk eerst al je opties! Ondernemen in crisistijd gaat namelijk over het hebben van opties en maken van de beste keuzes. Stoppen is altijd nog een optie. Reorganiseren en snijden in kosten, het afstoten van een bedrijfsonderdeel of misschien wel een bedrijfsovername zijn soms betere opties.

Spiegelen

Bij ZiP Partners kijken we met een open blik naar jouw bedrijf en maken we alle opties inzichtelijk. Juist in het begeleiden van dit denkproces zijn wij gespecialiseerd. Met alle experts op juridisch, financieel en organisatiegebied kunnen wij jou helpen. We zijn de spiegel voor jouw onderneming. Onze financiële mensen weten als de beste wanneer stoppen de enige optie nog is. Maar ook wanneer andere opties kansrijk zijn. En is de eindconclusie stoppen? Dan begeleidt ZiP Partners dit proces zodanig dat jij als ondernemer zo ongeschonden mogelijk uit de strijd komt.

Wil je meer weten over hoe ZiP Partners jouw bedrijf kan helpen? Neem contact op met Stefan Alink of Saskia Schlaghecke. We helpen je graag verder.

Saskia Schlaghecke

Organisatieadviseur en jurist arbeidsrecht

Mogelijk ook interessante artikelen

Student commerciële economie gezocht.

Commerciële bijbaan voor student commerciële economie Ben je student of ken je een student. ZiP Partners heeft een leuke bijbaan voor naast je studie. We geven onze klanten advies bij reorganisaties, overnames en organisatieontwikkeling. Om nóg meer leuke opdrachten binnen te halen, zijn we op zoek naar een derdejaars student, bij voorkeur in een commerciële…

Lees meer

In De Stad Amersfoort; ZiP Partners helpt bedrijven

In De Stad Amersfoort; ZiP Partners helpt bedrijven Iedere reorganisatie van je bedrijf, biedt overwinningen en kansen. Deze moeilijke stap  kan je veel verder helpen als je de juiste keuzes maakt. Belangrijkste is volgens Saskia Schlaghecke van ZiP Partners dat je zicht hebt op waar je in de toekomst met je onderneming heen wilt. Saskia…

Lees meer

Kies je voor vrijwaring of heb je garantie tot het hek?

Kies je voor vrijwaring of heb je garantie tot het hek? Een bedrijfsovername is niet zomaar iets. Het is een moment dat je je leven niet meer vergeet. En helemaal als er niet goed gekeken wordt naar het hele proces. Voor een geslaagde overname weet ZiP Partners hoe belangrijk het is om – naast cijfers…

Lees meer

Trek geen overhaaste conclusie

Waarschuwingssignaal: Trek geen overhaaste conclusie; bekijk eerst al je opties! Ga jij financieel ook een spannend najaar tegemoet?  Voor veel bedrijven komt de bodem van de reservepot in zicht. En wat nu? Ga je (nog) meer geld in de organisatie stoppen? Of denk je aan het staken van de onderneming? Dan is dit hét moment…

Lees meer